ДИАБЕТ ТИП 2! Защо го имаш и какво да направиш по въпроса?

Диабет тип 2

ДИАБЕТ ТИП 2, всеки десети човек в света го има. И близо 100 години все още не можем да решим този проблем.

Но ако имаш диабет тип 2, това ще е най-важната статия в твоя живот, която трябва да прочетеш.

В тази статия ще научиш какво е това заболяване диабет?

 • Как точно се разболяваме от него?
 • Кои са симптомите, че имаме диабет тип 2?
 • Какво е лечението на докторите и защо то не дава дългосрочни резултати?
 • До какво води дългосрочно не решаването на диабет тип 2?
 • Кое е работещо решение
 • Резултати от работа с клиенти повече от 3 години
 • Защо прилагайки подхода на натуропатичната медицина може да доведе до нормализиране на кръвната захар

В този момент обаче се питаш може би, кой съм аз и защо точно аз знам нещо, което твоя доктор не знае, което ще ти помогне да се избавиш от диабета?

По образование съм компютърен химик СУ, но това, което знам, е в резултат от изследването ми на най-добрите доктори в света като Д-р Питър Глиден, Д-р Джоел Уолак, Д-р Марк Хаймън, Д-р Доминик Ди Агостино и други водещи експерти, както и вече близо 3 години работи с клиенти както лично работейки с тях, така и клиенти на онлайн магазина ни – sim-nutrition.com

В тази статия ще научиш всичко което трябва да знаеш за диабет тип 2 и най-важното как да се справиш с него?

И ако в този момент вече гледаш съмнително, ще те питам следния въпрос: Ако имаш диабет тип 2, твоя доктор помогнал ли ти е да се справиш с него? НЕ?

Ок, тогава продължи да четеш много внимателно тази статия.

Откъде и как научих тази изключително ценна информация как да нормализираш кръвната захар?

Преди шест години мой близък роднина получи инсулт. Докторите посочиха диабета, както и високото кръвно като основния проблем и след като това се случи, аз се заех да намеря начин как да възстановя здравето му и повече никога семейството ни да не минава през този ад.

Просто имах усещането, че те няма да ми помогнат.

Така прекарах повече от 6 месеца изучавайки въпросните доктори посочени по-горе. Изгледах много, ама много видеа, изчетох няколко книги на въпросните доктори и успях да разбера къде е проблема и как да го реша.

След като приложихме тези стъпки които ще научиш в статията по-долу, успях да му помогна да отслабне над 25 кг. за близо 2-3 месеца и да свали кръвната захар от 15-17 сутрин и 13 след обяд, до 6 сутрин и около 5 след обяд, както и да стабилизира кръвното налягане(повече за него прочети тук).

И това не бе временен резултат. До ден днешен нивата на кръвна захар продължават да бъдат в рамките на нормалното около или малко над 6 ммол/л.

Вече знаеш какъв резултат можеш да постигнеш с наученото в тази статия.

Нека започнем с най-важния въпрос…

Какво е това заболяване диабет ТИП 2?

Какво казва източник номер 1 по случая – Уикипедия?

Захарният диабет (diabetes mellitus; от гръцки: διαβαίνω – „преминавам“), често наричан и само диабет, е болест, характеризираща се с повишено ниво на кръвната захар (глюкоза) в организма, което се дължи на отслабената реакция на клетките към инсулина или на недостатъчното му произвеждане в тялото. Инсулинът е хормон, секретиран от панкреаса, който стимулира клетките да абсорбират глюкозата и да я трансформират в необходимата за функционирането им енергия. Когато клетките не абсорбират достатъчно глюкоза, тя се натрупва в кръвта (хипергликемия), което води до усложнения в сърдечно-съдовата, нервната и други системи.

Нека да разгледаме по-детайлно тази информация.

Факт е, че причината за заболяването на диабета е неефективното усвояване на глюкозата в клетките. Факт е също, че инсулина е хормона, който транспортира глюкозата до клетките.

Представи си инсулина като един куриер, който разнася пратка(глюкоза) до дома ти(клетката). И запомни тази аналогия.

Ще я използваме на обясняването на диабета по-долу в статията.

Но пише ли каква е истинската причина клетките да не усвояват глюкозата?

Не!

Също така когато имаме висока кръвна захар, това може да доведе до много сериозни здравословни проблеми със сърдечно съдовата система, както и при високо количество на инсулин и глюкоза да се стигне до премахване на крак или ръка поради пропуквания в кръвоносните съдове от огромното напрежение от тях.

Предполагаме, че човек има диабет и прочита това в Уикипедия и си казва, „Ок, значи проблема е в инсулина и ако приемам повече инсулин, проблема се решава.“

Само че не. Болните от Диабет Тип 1 приемат ежедневно инсулин, това решава ли проблема с високата кръвна захар? Не. Просто поддържа нивата под изключително опасните за здравето. Не винаги. В някой случаи даже инсулина повишава нивата на кръвна захар.

Хмм, странно. Значи има нещо друго, което може би не знаем. 

Защо не работи приема на голямо количество инсулин?

Представи си, че ти си на работа в офиса цял ден и до вас минат сто куриера през деня и всеки един от тях позвъни на вратата ти.

Като няма никой вкъщи, ще бъде ли успешен опита за доставка? Не.

Точно това се случва в организма ти.

Инсулина хваща молекула глюкоза(като една пратка) и се запътва към клетката. Той стига до нея и дава сигнал на клетката. Обаче като няма никой вкъщи, опита е неуспешен.

Защо е неуспешен? Защото нещо в клетката липсва.

Както когато ти не си вкъщи и куриера мине до вас, като няма никой вкъщи, нищо не се случва.

Нека разгледаме диабет тип 2 по-детайлно:


Захарен диабет тип 2: дължи се на неспособността на клетките да реагират на инсулин, понякога в съчетание с понижено производство на хормона.

За тип 2 казват, че се дължи на неспособността на клетките да реагират на инсулина, а понякога и в съчетание с понижено производство на хормона.

До тук добре. Само че каква е причината клетките да не усвояват глюкозата? Защо не ни се казва? И дали се знае въобще?

Всички форми на диабет могат да бъдат контролирани чрез изкуствено внасяне в тялото на инсулин, а диабет тип 2 – до известна степен и с други медикаменти.

Вижте тук нещо много интересно: В това изречение взето от сайта на Уикипедия някъде говори ли се за лечение, или дългосрочно решаване на проблема?

Не! КОНТРОЛИРАНЕ. Точно така. Целта на докторите е да контролират проблема, не да го решат.

До тук знаем от Уикипедия, че ако имам Диабет Тип 2, трябва да търся начин да контролирам състоянието, но не да търся лечения.

Нека сега разгледаме митовете за диабета:

Причините за двата основни типа диабет са различни. Диабет тип 2 се дължи главно на начина на живот, както и на известна генетична предразположеност.[11] Диабет тип 1 е преди всичко наследствен, но се активира от инфекции, според някои данни – с вируса Coxsackie B4. Индивидуалната податливост към някои от тези инфекции се дължи на определени генотипи на човешкия левкоцитен антиген (HLA).

Уикипедия ни казва, че Тип 2 се дължи главно на начина ни на живот. Ок, но какво по точно? Как тази информация ни помага да се справим с този проблем?

Да разгледаме и другият мит. Че е по наследство.

Д-р Уолак в неговата книга Epigenetics описва изследвания които е направил, които ясно доказват, че диабета не е наследствена болест.

Така че спрете да вярвате в тази глупост. Лъжа е!

Какви са симптомите?

Симптомите на диабет се причиняват от повишаване на кръвната захар за дълъг период от време.

Общи симптоми

Общите симптоми на диабета включват:

 • повишен глад
 • повишена жажда
 • отслабване
 • често уриниране
 • замъглено виждане
 • силна умора
 • рани, които не заздравяват

Симптоми при мъжете

В допълнение към общите симптоми на диабет, мъжете с диабет могат да имат намалено сексуално желание , еректилна дисфункция (ЕД), отслабена мускулатура и намалена сила.

Симптоми при жените

Жените с диабет тип 2 също могат да имат симптоми като инфекции на пикочните пътища, гъбични инфекции, суха и сърбяща кожа.

Усложнения при диабет

Високата кръвна захар уврежда органи и тъкани в цялото ви тяло. Колкото по-висока е кръвната захар и колкото по-дълго живеете с нея, толкова по-голям е рискът от усложнения.

Усложненията, свързани с диабета, включват:

 • сърдечни заболявания , инфаркт и инсулт
 • невропатия
 • нефропатия
 • ретинопатия и загуба на зрение
 • загуба на слуха
 • увреждане на краката, като инфекции и рани, които не заздравяват
 • кожни заболявания като бактериални и гъбични инфекции
 • депресия
 • деменция

Гестационен диабет, що е то?

Гестационният диабет представлява всяко нарушение във въглехидратния толеранс, което възниква и се диагностицира за първи път през настоящата бременност.

Неконтролираният гестационен диабет може да доведе до проблеми, които засягат както майката, така и бебето. Усложненията, засягащи бебето, могат да включват:

 • преждевременно раждане
 • по-високо от нормалното тегло при раждане
 • повишен риск от диабет тип 2 по-късно в живота на детето
 • ниска кръвна захар
 • жълтеница
 • мъртво раждане

Майката може да развие усложнения като високо кръвно налягане или диабет тип 2. Тя може също да изисква цезарово сечение, обикновено наричано секцио.

Рискът на майката от гестационен диабет при бъдещи бременности също се увеличава.

Кога се поставя диагноза диабет тип 2?

Определението на Световната здравна организация за диабет (тип 1 и тип 2) е еднократно отчитане на повишена кръвна захар със симптоми на повишени стойности при два случая на някое от следните:

 • плазмена глюкоза на гладно ≥ 7 mmol/l (126 mg/dl)

Ето ти най-важните стойности, които трябва да знаеш, така че сам да знаеш при какви стойности трябва да бъдеш диагностициран с диабет тип 2 и при какви не:

СъстояниеГлюкоза след 2 часа [26]Глюкоза на гладноHbA1c
mmol/l (mg/dl)mmol/l (mg/dl)%
Нормална<7.8 (<140)<6.1 (<110)<6.0
Нарушена гликемия на гладно<7.8 (<140)≥ 6.1(≥110) & <7.0(<126)6.0–6.4
Нарушен глюкозен толеранс≥7.8 (≥140)<7.0 (<126)6.0–6.4
Захарен диабет≥11.1 (≥200)≥7.0 (≥126)≥6.5

Как лекуват докторите?

За да разберем как лекуват докторите, трябва да знаем първо как те са обучени.

Те са обучени във философията, че тялото е торба с химикали, която рано или късно ще се срути и тяхната работа е да контролират състояние, не да ти решат проблема.

Докторите са най-добри в две неща – операции , възпаления или вируси(за това може малко да се поспори, особено днес). Тогава те са хората към които трябва да се обърнете. Да направят операция, да изпишат правилния антибиотик, това са техните силни страни и трябва да сме им благодарни за това. Но за здравословни проблеми като диабет тип 2 и други хронични заболявания, няма да ви помогнат в повечето случаи.

Ето защо:

Доктора ще ви изпише лекарства, като основното активно вещество е метформин.

При първоначалното му приемане има краткотраен резултат, но след месец буквално то спира да дава резултати.

Той цели да пиете това лекарство цял живот и да контролирате кръвната си захар, не да я нормализирате.

Също като отидете при него след година две и няма ефект, или ще ви изпише друг продукт на друга марка, или ще увеличи дозата на метформин.

Но и в двата случая, няма да има полза.

И в резултат от това, вие ще имате този проблем цял живот. С доста хора имащи заболяването съм разговарял, нямало е траен резултат от лечението на докторите при нито един от тях.

Също така много интересното в случая е, че все още не се знае как точно работи метформина, а от 2011 –та години е номер 1 лекарство за препоръчване за диабетици.

Какво знаем за него?

Че пречи на черния дроб да произвежда глюкоза при нужда. Това как решава проблема с диабета? Как решава проблема с неефективното усвояване на глюкозата в клетките?

Никак!

Важна Бележка! Нямам нищо против докторите. Те правят максимума на техните възможности във всеки един момент да помогнат.

Имам против контролираната система на обучение на тези доктори, започнала през 1910 година с така нареченият flexner report.

Какво друго изписват докторите? Във водещите лекарства за диабетици към метформина(който се оказва в топ 4 на най-предписваните лекарства в света за 2018 година) се добавя и вещества инхибитори, които помагат на панкреаса да произвежда повече инсулин.

Ок, това е добра идея. Само че ти можеш да приемаш канела (както аз лично правя всеки един ден без да съм диабетик) и да постигнеш същият ефект.

Но какво правим обаче, когато имаме диабет, знаем че доктора няма да ни помогне и искаме да решим този проблем веднъж за винаги?

Продължаваш да четеш статията, за да разбереш всичко от което се нуждаеш, за да си нормализираш кръвната захар.

Стана ясно вече, че причината за диабет тип 2 е неефективното усвояване на глюкозата от клетките. 

За да се случи това, в организма трябва да има 2 минерала: Хром и Ванадий.

Те отговарят за ефективното усвояване на глюкозата, аминокиселините и други хранителни вещества в клетките.

И използвайки отново аналогията с куриера и доставката, това, което се случва когато имаме Хром и Ванадий в клетката е, че когато инсулина(куриера) достави глюкозата(пратката) до клетката и даде сигнал, когато има в самата клетка Хром и Ванадий, мембраната се отваря и доставянето на глюкозата е успешно.

Така и само така се намалява и стабилизира нивото на кръвна захар. 

Ето едно видео, в което и визуално да разбереш как се осъществява този процес:

1957-ма година доктор Мърц в САЩ с експерименти с мишки доказва, че както вземеш дневния приема на минерала хром на мишката, тя се разболява от диабет тип 2 за точно 2 седмици.

Като възстановиш отново приема й на хром, за две седмици диабета изчезва.

Направете си един експеримент. Ако имате домашен любимец, вижте храната която му купувате, колко много витамини и минерали има.

Само че ние хората сме по-умни. Нямаме нужда от допълнителен прием на витамини. 9 % от храната на кучетата е пепел от дървесина. Какво има в пепелта? Останали витамини и минерали от парчето дърво, което е изгоряло. Защото това, което гори, е само въглерода. 

Интересен факт! През 1939 година, 40 % от приема на добавки на витамини и минерали са били предписани от личните лекари. Сега в 21 век, близо 80 години по-късно, личните лекари дори един курс по хранителните вещества и тяхното значение и важност за организма не са изкарали в университета.

Реален пример! Споделяйки на моя личен лекар, че само Хром и Ванадий могат да нормализират кръвната захар, тя каза „Нищо не съм чувала за тях“.

Изводите ги оставям на теб.

Какъв е резултата? Най-затлъстялата и болна нация живяла някога на планетата.

Вече когато знаеш, че проблема е в Хрома и Ванадия, какво правиш?

Следваш следните указания и препоръки.

ВАЖНО! Не съм доктор и нямам право да ти казвам как да се лекуваш. Това, което правя, е споделям как аз съм помогнал на десетки души до сега да свалят своята кръвна захар и да я поддържат на нива около 6 или под 6 и да се откачат от ненужните лекарства.

Стъпка 1: Отиваш и поръчваш този пакет за висока кръвна захар

Пиеш по 1-2 пакета на месец(1 пакет, ако тежиш до 60 кг, два пакeтa, ако тежиш от 60 до 100 кг.) и го правиш поне четири месеца, докато нивото на кръвната захар не се понижи до 6 ммол/л. и се задържи на това ниво поне няколко седмици или месец.

В пакета са подбрани продукти, които подобряват усвояването на кръвна захар, подпомагат производството на инсулин и цялостно подобряват твоето здраве. 

В пакета има четири продукта:

 1. Комплексни витамини с високо количество на водещите минерали и витамини
 2. Органична канела
 3. Хром 
 4. Ванадий

Имай предвид, че не само минералите хром и ванадий са необходими за нормализирането на кръвната захар. Омега-3 мастни киселини, цинк, селен и други хранителни вещества са също толкова важни. Но в пакета ги има всичките в необходимите за организма дози.

Ето как да пиеш добавките: 

От комплексните витамини – 1 пакет на ден

От екстракта от канела – 2 капсули на ден с храна

От хрома – 3 пъти по една капсула с храна

 От ванадия – 3 пъти по една капсула с храна

ВАЖНО: Мериш сутрин стойностите на кръвната захарта и ги записваш в тетрадка, за да може да се следи процеса. На всеки 3-4 дни се прави измерване и се записва. Следи се прогреса и когато се стабилизира, се намаляват дозите.

Стъпка 2: Не допускай тези грешки!

След като тази статия стана доста популярна, започнах да получавам имейли на хора пробвали и не постигнали резултати. И в тази връзка, нека да ти споделя предварително какви грешки допускат хората и как да ги избегнеш.

1. Не си дават достатъчно време.

Работих с един клиент, който за месец успя да свали от 13 до 9 ммол/л  нивото на кръвната захар и позволи да му повлияят роднини, че не бил това начина. 

Дай си нужното време – 4-6 месеца. Хората се научиха от днес за утре да има резултат. Не става така. Хора с по 10-20 години с Диабет ми звънят и искат да извадя магическата пръчка и като се събудят утре, да са излекувани.

Няма такъв филм. Отнема време. Дай си достатъчно време и бъди търпелив. Резултатите ще дойдат. 

2. Не инвестират и след това мрънкат защо няма резултати 

Имаш готов направен пакет от продукти специално за високата кръвна захар. Поръчваш пакета и го ползваш. Не само един от продуктите например с Хром.

Ако искаш резултати, трябва да си готов да инвестираш в тези продукти. Ако не, пий си лекарства цял живот, не ми пречиш.

3. Не спират хляба и глутена

Много е важно да бъде спрян хляба, защото иначе няма усвояване на хранителните вещества, витамините и минералите. И така пиеш добавки, обаче те не се усвояват. И след това друг ти е виновен, че нямаш воля да направиш едно елементарно нещо като това да спреш хляба. 

Ако всичко се прави правилно, резултати има. Но трябва да се прави правилно. За това избегни тези 3 грешки и ще видиш, че резултатите ще дойдат.

Какви резултати можеш да очакваш?

Продаваме този пакет за нормализиране на кръвна захар повече от две години и половина, а в новата му обновена и подобрена версия от месеци. И мога да кажа с увереност – пакет работи. И факта, че клиентите ни продължават да го купуват, показва точно това.

Но въпреки това, всеки човек е различен и вероятно резултатите да са различни за всеки един човек.

Но в рамките на месец-два трябва вече да има значителен спад.

Примерно, ако сутрин на гладно кръвната захар е 12, до 8 или 9.

Вече между 2 до 3 месеца би трябвало да е свалена до 6-7 сутрин на гладно.

Стъпка 3: Пий пакета докато няма стабилизиране на нивата на кръвната захар

Нашата препоръка е минимум 4 месеца. Но всеки организъм е различен. За това време вече нещата би трябвало да са се подобрили значително и вече да са се стабилизирали.

След това, ако всичко е наред, просто можеш да приемаш комплексните витамини и допълнително хром по 1-2 капсули на ден за поддържането на нивата и с цел превантивност да не се вдигнат отново.

Допълнителни съвети за постигане на още по-бързи резултати.

Спираш приема на следните вредни храни и напитки:

 1. Храни съдържащи глутен
 2. Газирани напитки 
 3. Меса съдържащи нитрати
 4. Олио в бутилка
 5. Пържени храни

Прилагай тези съвети и ще се радваш дълго време на своето отлично здраве и огромна енергия и ще имаш завинаги ниски нива на кръвна захар.

Надявам се тази статия ни да ти е била полезна. Целта ми за тази статия е да помогне на повече хора знаят истината за диабет тип 2 и неговото лечение.

За това те моля, сподели я и помогни и на другите хора да знаят истината. Защото знанието е сила!

––––––––––––––––––––

ВАЖНО! Ако искаш да ти помогна лично да постигнеш БЪРЗИ РЕЗУЛТАТИ, запиши се за БЕЗПЛАТЕН предварителен разговор на този линк тук: http://wp.viktorsimeonov.com/health-consultation/

И ако още се чудиш дали да предприемеш действие, виж какво вече постигнаха малка част от клиенти ни следвайки съвети в статията:

One thought on “ДИАБЕТ ТИП 2! Защо го имаш и какво да направиш по въпроса?

 1. Pingback: БЕЗСЪНИЕ - Защо го имаш и какво да направиш по въпроса? - Онлайн магазин за хранителни добавки - Sim-nutrition.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *