Подагра – Защо я имаш и какво да направиш по въпроса?

Погадра - причини, лечение

В тази статия научаваш защо имаш подагра, какво я причинява, какво е лечението не лекарите, защо то не работи дългосрочно, как да намалиш болката, как да премахнеш натрупаната пикочна киселина в организма, и как цялостно да решиш проблема и никога повече да не страдаш и изпитваш тази ужасна болка.

Преди това да направя една важна отметка: 

Не съм доктор по медицина, нито каквото и да е доктор, фармацевт или пък медицинско лице. И по закон нямам право да лекувам никого. В тази статия споделям информация с ясната цел, който иска да знае повече информация как сам да си помогне, да го направи. Не нося никаква правна отговорност за последствията от приложените стратегии и препоръки посочени в тази статия.

В тази статия ще намериш различна перспектива за нещата в медицината и препоръките са на база натуропатичната медицина, която изучавам и на нейната основа създавам пакети от хранителни добакви, които помагат да се решат хронични заболявания, които са уж нелечими.

Какво представлява подаграта?

Подаграта или гихт е медицинско състояние, което обикновено се характеризира с повтарящи се пристъпи на остър възпалителен артрит – зачервена, болезнена, пламтяща възпалена става. Най-често засегната (при около 50% от случаите) е метатарзофалангеалната става в основата на големия пръст на крака. Тя обаче може да се прояви и под формата на тофусикамъни в бъбреците или уратна нефропатия. Смята се, че подаграта се причинява от високите нива на пикочна киселина в кръвта, но най-нови изследвания показват, че причината за подаграта е липсата в човешкия организъм на ензима уриказа,[1] което води до кристализация на пикочната киселина, при което кристалите се отлагат в ставитесухожилията и околните тъкани.

От дефиницията от уикипедия става повече от явно какво е подаграта. Проблемът, който аз лично имам с този текст е във втората част.

Ясно е, че образуването на подаграта е след натрупването на по-високи нива от нормалното количество пикочна киселина, които след като не биват отделени от организма се кристализират и се натрупва обикновено около ставата на палеца на крака.

Но не се посочва какво причинява натрупването на тези количества.

Също се посочва, че причината е липса на ензима уриказа. Ако това е основната причина, защо при прием на този ензим проблемът не се решава?

Добър въпрос? Само че отговор няма.

Другата посочена причина за образуването на подагра е прием на храни богати на пурини.  Но тогава защо като намалим приема на този тип храни, проблема не изчезва, а само намаляват пристъпите?

Как лекуват лекарите?

Те препоръчват два типа лекарства.

Първият е алопуринол. Активното вещества в него просто блокира процеса за образуване на пикочна киселина.

Тоест, както винаги лекарите блокират дадени процеси, защото те дори не се мръдват пръстта да помислят какво причинява натрупването на пикочната киселина.

Проблемът на това лекарства са страничните ефекти. Ето ги и тях:

 • настинка
 • сухо гърло
 • главоболие
 • обрив
 • болка и кръв по време на уриниране
 • гадене
 • болка в горната част на стомаха
 • сърбене
 • загуба на апетит
 • отслабване
 • потъмняване на урина
 • намаляване на уринирането или цялостно спирането на уриниране
 • болки в стави
 • симптоми на настинка
 • отслабване на мускулатурата
 • често кървене без причина от уста, нос, вагина, ректум

Още ли искаш да го взимаш?

Второто тип лекарство е колхицин.  То активира определен тип бели кръвни телца наречени неутрофили.  

Когато получим удар например, те задействат редица процеси и започва да се образува възпаление. Този тип лекарство блокира тяхната активност и няма повече възпаление.

Точно това се цели и тук. Да не се стига до възпаления. Това добре или не е за тялото?

Не, разбира се. Всяко нарушаване на нормалните процеси в организма води до проблеми след това.

До тук стана ясно, че целият арсенал от оръжия на лекарите е просто да блокират дадени процеси, не да решат първопричината.

Такъв е подхода им при високо кръвно, диабет и ти.н. Точно за това пиеш с години лекарства и ефект няма.

Каква е реалната причина да имаш подагра?

Подходът на натуропатичната медицина е различен. Винаги се търси първопричината.

Тяхното становище е следното: Причината все още не е ясна, но със сигурност има връзка с неадекватната работа на бъбреците.

Нека поясна.

Пикочната киселина е нормално да се отдели при усвояването на протеини.

Здравите бъбреци премахват киселината като я отделят от кръвта и след това чрез уриниране тя напуска тялото. Когато бъбреците не работят оптимално, имаме този проблем на лице.

Бъбреците са много интересни органи. В тях има буквално с километри дълги малки кръвоносни съдове, чрез които попада кръв в бъбрека и тя бива филтрирана от излишните неща като например пикочна киселина. Отделените вредни вещества попадат в урината и биват изпикавани.

Когато работи бъбрека в нормите, този процес е оптимален и нямаме никакви усложнения в организма.

Проблемът се образува когато тези микроартерии се запушат.

Как точно се запушват?

Когато за дълго време се храним с вредни храни като меса с нитрати, пържени храни, глутен, олио, зехтин и т.н., започва образуването на свободни радикали. Те атакуват стените на артериите и след това холестерол полепва по тях предпазвайки ги от разяждане и кръвоизлив.

Когато това се случва твърде дълго, се развива заболяването peripheral artery disease. За съжаление то е трудно за диагностициране, тъй като трябва чрез микроскоп да се провери дали тези толкова малки кръвоносни съдове са запушени.

И това за да не е просто голя теория, редица аутопсии направени на хора починали, които са имали подагра, е установено, че имат точно това заболяване – peripheral artery disease.

Какво е решението тогава?

За да се реши проблема с подаграта, трябва първо да се разбере, че не е лесен процес.

Отнема време.  

Първо, разбирайки същността и първопричината защо имаме този проблем, трябва да се отпушат кръвоносните съдове.

Имаме точният пакет за тази цел. Пакет за здрави бъбреци съдържа три съставки, които целят отпушването на малките микроартерии в бъбрека.

Пакета съдържа три продукта:

Натокиназа – ензим, който е легендарен със способността си да отпушва кръвоносните съдове.

Гинко билоба – позната билка със своя ефект да подобрява кръвооросяването.

Глог – екстракта от глог естествено разширява кръвоносните съдове и така подпомага работата на натокиназата и гинко билобата.

Този пакет е препоръчително да се пие по 2-3 месеца, при възможност 4 до 5 е оптимално.

Така търсим дългосрочно решаване на проблема – отпушване на кръвоносните съдове в микроартериите.

Второ – докато минава това време и чакаме да се отпушат микроартериите в бъбреците, за да може те да заработят оптимално, трябва да помислим за две други неща.

Как да премахнем вече наличните количества пикочна киселина?

Постигаме го отново с билка – хвойна. Тя е чудесна за премахване на пикочна киселина и има диуретично свойства.

И другият важен момент…

Как да намалим на болката и възпаленията без да има странични ефекти?

Чрез антиоксиданти  и минерали.

Селен комбиниран с куерцетин и куркума е отлична комбинация да намали болката и да се неутрализират възпаленията.

За това поръчваш и пакета за подагра, който съдържа всички тези вещества. В него съм добавил и пакет с витамини и минерали, защото без тях не може тялото да се справи с нито един проблем.

Те са в основата на така нареченото самолечение в което натуропатичната медицина вярва.

Какви резултати да очакваш и колко бързо?

Подаграта е хронично заболяване образувано с години.

Обикновено да бъде решен проблема ще отнеме месеци.

6 месеца биха могли да бъдат достатъчни, стига да се спазват всички съвети и указания в по-долу описаните точки.

Проблема може изцяло да се реши, но си трябва воля и да се предприемат правилните действия.

Колко бързо ще се случи?

Натуропатичната медицина казва така: Колко години си имал проблема, толкова месеци трябват за да се възстанови напълно тялото.

От личният ми опит с клиенти, между 4-6 месеца средно отнема да отшумят пристъпите, но не значи че след това ще продължим да си живеем по старо му като пием по 5 бири всяка вечер и ядем червено месо и сърчица за мезе.

Трябва сериозен подход и цялостна промяна. Ако просто искаш да не те боли, вземи си болкоуспокоителни и си готов. Тази статия е за хора, които искат цялостно решаване на проблема.

Какво да направиш сега:

 1. Поръчай пакета за здрави бъбреци
 2. Поръчай пакета за подагра
 3. Започни да ги пиеш
 4. Спри глутен(пшеница, ечемик, ръж, овес), пържени храни, меса с нитрати, олио, зехтин и други течни масла
 5. Намали храните съдържащи пурини поне за 6 месеца докато трае процеса на възстановяване. А те са: Червено месо, като свинско и телешко; Карантия – сърца, черен дроб и т.н.; Риба(треска) миди, миди и сьомга: Алкохол(не е храна, но трябва да го спреш задължително); Газирани напитки; Плодов сок съдържащи фруктоза
 6. Храни се предимно със зеленчуци, ядки, яйца, пилешко месо, семена, млечни продукти

Допълнителни съвети за справяне с подагра:

 • Хапвай череши, те имат също доста антиоскиданти и спомагат намаляването на болката. Има и концентрати от черешов сок. Също вършат чудесна работа.
 • Ако пушиш цигари, спри. Водят до допълнителни възпаления, които в този момент не ти трябват.

Хомеопатични лекарства при силна болка.

 • Беладона – Ако афектираната става е червена, пари и е подута.
 • Берберис вулгарис – Ако болката е по-силна при движение и болката не е само на мястото на възпалението при ставата.
 • Колхикум аутумнале – Пристъпите са основно с палеца на крака и болката е толкова силна, че не може да бъде докосната ставата. Болката ако е по-силна през нощта и при студено и влажно време. Болката се усеща като вътрешно измръзване на цялото тяло.

Тях ги приемаш не повече от 4 седмици. Те целят премахване на болка, не създаване на зависимост и да ги пиеш цял живот като с нормалните лекарства.

Надявам се статията да ти е била полезна. Сподели я с приятел или познат, който има подобен проблем с подагра.

ВАЖНО! Ако искаш да ти помогна лично да постигнеш ПО-БЪРЗИ РЕЗУЛТАТИ, запиши се за БЕЗПЛАТЕН предварителен разговор на този линк тук: http://wp.viktorsimeonov.com/health-consultation/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *